I slutet av 70-talet kom den första retrievern in i familjen.
Tyvärr var den mer intresserad av ryggsäcken med fikat än av de döda kråkorna.  Då fick taxarna fortsätta att fylla fritiden med småviltsjakt tills det att vi åter fick prova en retriever 1994. Vi hade då turen att få Ronja, en labbe från Moormans som efter några år blev SJCH.
1998 var det dags att söka kennelnamn som blev Djurbergas och därefter har vi fött upp 1-2 kullar per år.

Vi har tagit in både tikar och hanar från England för att utveckla vår avel under åren. De mest framgångsrika är Tasco Brimstone, Jobeshill Iago och Levenghyl Firestone, med vilka jag vunnit Field Trials i England.
Brim, Iago och Dike blev dessutom Nordiska Jakt Champions här hemma.

Searover Kits Dike, dotter till Brim, är den jag varit mest framgångrik med. Hon har vunnit Field Trials, placerat sig på ett par 2-dagars Open i England, blivit Nordisk Jakt Champion samt var med i det Svenska laget 2010 då vi vann Skinners Internationella Event i Highclere.
Samma år vann vi även IWT i Norge.
2013 vann Dike  Labradormästerskapet i Sverige och under hösten blev det ett CERT i Danmark.

Jag har haft förmånen att kunna tillbringa ett antal månader per år i England under jaktsäsong. Det har då funnits möjlighet för både träning, tävlingar samt apportering både på hedarna i Scotland och på flera av de stora gårdarna i mellerta England.

Att få se duktiga förare träna och föra hund, vare sig det är på jakt, jaktprov eller wt ger alltid inspiration att lära sig mer.